2014. szeptember 23., kedd

Fűtéskorszerűsítési pályázat (kazáncsere)

Fő tudnivalók:
Illusztráció
  • Pályázat megjelenése: 2014. szeptember 22.
  • Keretösszeg: 1 milliárd forint, maximum 650.000 forint/pályázó
  • Pályázók köre: magyarországi lakhellyel rendelkező személyek
  • Utófinanszírozás
  • Pályázat benyújtás: online, ügyfélkapus regisztrációval a kormányzati portálon lehetséges
Részletek:


Az ÉMI oldalán jelent meg az alábbi közlemény:

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 1 milliárd forinttal támogatja a lakások önálló fűtésrendszerének kazáncserével megvalósuló korszerűsítését.

A pályázati úton elnyerhető forrásból lehetőség nyílik a lakóingatlanok elavult állapotú gázkazánjainak új kondenzációs gázkazánra történő cseréjére, és ehhez kapcsolódóan a fűtési és használati melegvíz-rendszerük korszerűsítésére. A gázkazánok cseréjével jelentősen csökkenthető az energiaveszteség és a széndioxid-kibocsátás. A vissza nem térítendő támogatást a Zöldgazdaság Finanszírozási Rendszer keretében, a kvótabevételek terhére biztosítja a szaktárca.

A pályázaton azon magánszemélyek vehetnek részt, akik a pályázattal érintett életvitelszerűen lakott lakóépület tulajdonosai. Pályázatot benyújtani legfeljebb 4 lakásból álló, nem iparosított technológiával épített lakóépület részét képező lakás korszerűsítésére lehet. Az egyes lakások tulajdonosai önállóan nyújtanak be pályázatot.

A pályázattal elnyerhető támogatás intenzitása legfeljebb az elfogadott elszámolható költség 40 %-a lehet, azzal a kitétellel, hogy a támogatás lehetséges maximális mértéke 650.000,- Ft.
A pályázatot kizárólag elektronikus úton, a pályázati portálon keresztül nyújthatja be a www.magyarorszag.hu Kormányzati Portálon ügyfélkapus regisztrációval rendelkező természetes személy, aki a megvalósítás helyszínéül szolgáló ingatlan – tulajdoni lapon szereplő – valamelyik tulajdonosa.
A pályázati portálon regisztrálni a pályázati kiírás meghirdetésétől, és a pályázatot benyújtani a pályázatok meghirdetésétől számított 30. naptári napot követően a pályázat lezárásáig, vagy a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig lehetséges.

A részletes pályázati dokumentáció itt lejjebb, vagy a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatkezelő szerv honlapján (www.emi.hu) érhető el.




LETÖLTHETŐ FÁJLOK:

2014. szeptember 11., csütörtök

Energetikai felújítást kínál az Elmű-Émász

A lakás teljes energetikai felújítását, hőszigetelést, a gépészet cseréjét, napelemek, hőszivattyúk, kondenzációs kazánok felszerelését ígéri az Elmű-Émász új üzletága. A kivitelezésre az Erste nyújt jelzálogfedezettel 6 százalék alatti, anélkül 14-15 százalékos hitelt.


Komplex energetikai felújítást, illetve napelemes kiserőművet kínál a lakosság számára az Elmű-Émász enHome nevű új üzletága - jelentette be Marie-Theres Thiell, a német RWE magyarországi cégcsoportjának igazgatósági elnöke hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
Az országos indulást három hónapos szűkkörű kísérlet előzte meg.
A komplex felújítás a ház hőszigetelését, a gépészet cseréjét, valamint napelemek felszerelését jelenti - közölte Papp András üzletágvezető. A beruházáshoz az Erste Bank nyújt hitelt. A Zöld Hitelhez jelzálogfedezettel 6 százalék alatti, anélkül 14-15 százalékos teljes hiteldíjmutatóval (thm) lenne hozzájutni - vázolta a finanszírozást Jelasity Radován, a bank elnök-vezérigazgatója.
Forrás: nol.hu