2014. november 26., szerda

Válassz a legjobb családiház-tervezők és kivitelezők közül!

"Olyan szakemberekre kell bíznod a családi házad megtervezését és a felépítését, akik túl azon, hogy megbízhatóak, maradéktalanul tisztában vannak vele, hogyan tudják a részedre a legegészségesebb és a legkomfortosabb életteret létrehozni" - olvasható az EcoBuilding.hu szakportálon, ahol kizárólag eco plusz építészek, mérnökök és kivitelezők találhatók.


Készház Fórum Blog | Válassz a legjobb családiház-tervezők és kivitelezők közül!
Az adatbázis folyamatosan bővül


Mitől legjobbak ők? - kérdezheti a kedves olvasó


Peer András építőmérnök, minősített  passzívház-tanácsadó
Peer András építőmérnök,
minősített 
passzívház-tanácsadó
A kérdés teljesen jogos. Bárki állthatja, hogy "mi vagyunk a legjobbak". Peer András, a Graz mellett élő magyar építőmérnök, minősített passzívház-tanácsadó azt vette a fejébe, hogy egy oldalra gyűjti össze az energiatakarékos házépítéssel kapcsolatos információkat pincétől padlásig, tervezéstől kulcsátadáson át a gazdaságos fenntartásig. A mérnököket pedig egy nagyon szigorú feltételrendszer szerint válogatja ki és hívja meg a szakportálra.  A színvonalra garancia, hogy először a szakma legrangosabb képviselővel vette fel a kapcsolatot, akikkel folyamatosan véleményezteti, lektoráltatja a tartalmakat. Andrást 5-6 éve ismerem, és ha a pecízségnek állítanak valaha szobrot, könnyen lehet hogy az egyik modell éppen ő lesz. 

A korábbi évek tapasztalataiból kiindulva, amit 2000-2005 között személyesen is átéltem egy készházépítő cég építési tanácsadójaként, illetve, 2008-ban építtetőként, nagy szükség van egy olyan együttműködő szakember gárdára a házépítésnél, akik közel egy szakmai színvonalon dolgoznak, "egy nyelvet" beszélnek és egymás támogatásában érdekeltek. Az házépítés annyira összetett folyamat, hogy egy gyanútlan építtetőt nagyon könnyen be lehet vinni az "erdőbe". Reméljük ez már a múlté....



"...Azt is pontosan tudni kell, hogy melyik építészeti megoldásnak milyen energetikai következménye, élettani hatása és kivitelezési költség vonzata van. Azok az építészek, gépészek, mérnökök és szakemberek, akiket itt találsz már bizonyították, hogy a szakmai tudásuk és tapasztalatuk a ma elvárható legmagasabb szinten van. Válogass az igényeid szerint és kérj bátran ajánlatot azoktól, akik a legjobb benyomást teszik rád!" - írja Peer András az EcoBuilding.hu szakportálon.


2014. november 25., kedd

Passzívházak és Energiahatékony Épületek Szakmai Konferencia - 2014.december 5.

Ötödik alkalommal rendezzük meg a hagyományosan év végére időzített Passzívházak és Energiahatékony Épületek szakmai konferenciát Budapesten a Nemzetközi Passzívház Szövetség (iPHA) és a Passzívházépítők Országos Szövetsége (PAOSZ) szakmai támogatásával. A 2014. évi konferenciának a Danubius Hotel Helia Budapest ad otthont.

 Passzívházak és Energiahatékony Épületek Szakmai Konferencia - 2014.december 5.

A Passzívházak és Energiahatékony Épületek szakmai konferenciát hagyományteremtő szándékkal 2009 februárjában rendezték meg először a Green Press szervezésében. Ezen a konferencián adták át az első magyar - Szadán megépült - passzívház minősítési tanúsítványát.


Az elmúlt években tapasztalható információrobbanásnak köszönhetően Magyarországon is közismertté vált a passzívház-technológia, amely jelenleg az energiahatékony és fenntartható építés csúcstechnológiáját képviseli. A passzívházak a hagyományos építési technológiával létesült épületek energiamennyiségének a töredékét igénylik. Kivitelezésük nem feltétlenül igényel többletköltséget a hagyományos építési metódus költségeihez viszonyítva - ezt a szadai passzívház példája is jól bizonyítja.

Az Európai Unió döntése értelmében 2019-től minden állami tulajdonú épület, 2021-től pedig minden új épület és átfogó felújítás esetén a szén-dioxid-kibocsátás drasztikus csökkentését figyelembe vevő technikákat kell a megvalósítás során alkalmazni. Ehhez elkerülhetetlen a passzívház követelményrendszer, illetve -technológia gyakorlati alkalmazása, nem csak új épületeknél, hanem a felújítások esetében is.

A hagyományokat követve a decemberi konferencián is új magyar passzívházakat, energiahatékony épületeket ismertetnek a tervezők, a tervezésben és kivitelező közreműködők, emellett gyártók és forgalmazók is bemutatják innovatív termékeiket, passzívház-komponenseiket.

Az idei konferencia fókusztémái:

  • innováció
  • szakmai újdonságok
  • megépült magyar passzívházak
  • szakpolitika és oktatás


Forrás: passzivhazkonf.hu

2014. november 21., péntek

Több mint négyszázmilliárd jut energetikai fejlesztésekre

Magyarország több mint 400 milliárd forintot kaphat az energiaszektor fejlesztésére, emellett 220 milliárd forint fejlesztési forrással bővülhet a hazai költségvetés. Ilyen hatással is lehetnek a globális klímapolitikai tárgyalások a magyar gazdaságra.

Hevesi Zoltán Ajtony Kép: PP, Fotó: Hatlaczki Balázs
Teljes cikk itt olvasható >



Forrás: piacesprofit.hu