2009. november 30., hétfő

Az építésnél dől el a fűtési költség

Forrás: metropol.hu

Nem a hőszivattyú csökkenti a fűtési költséget, hanem az, ha a ház kevés energiával fűthető - ez a tanulsága a bécsi Blaue Lagune nevű készház parkban nyílt Energiavilág bemutatónak, amely interaktív technikával ad tanácsokat az új házat építőknek, valamint a felújítóknak is.


Az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége (ÉVOSZ) könnyűszerkezet-építő tagozata által szervezett látogatáson egy ügyfélbarát tervezési programot mutatott be Fazekas Péter, a TrendHaus Kft. ügyvezetője. Cége az építész és az épületgépész tervezési programot összekapcsolta, majd kiegészítette egy költségszámoló modullal.

Teljes cikk elolvasható itt >
Kapcsolódó videó >

2009. november 4., szerda

VI. Nemzetközi Passzívháznap

Európában immáron hatodik éve hagyomány, hogy november elején passzívházlakók megnyitják kapuikat, bepillantást engednek otthonukba, megosztják tapasztalataikat az érdeklődőkkel. A Magyar Passzívház Szövetség, az Országos Passzívház Innovációs Klaszter és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége Könnyűszerkezetépítő Szakmai Tagozata, csatlakozva a nemzetközi passzívház közösséghez, minden tisztelt érdeklődőt szeretettel meghívnak, hogy 2009. november 6-a és 8-a között használja ki a lehetőséget, egy passzívház meglátogatásával nyerjen személyes tapasztalatot, illetve személyesen győződjön meg a passzívház nyújtotta előnyökről.

Miért érdemes elmenni?

Annak ellenére, hogy még mindig sokan szkeptikusak, a passzívház szabvány használata Európában már meghonosodott. A beruházók nagy része időközben már felismerte, hogy milyen széleskörű előnye származik ezen építési mód alkalmazásából saját maga és megrendelői számára. Közintézmények és vállalatok nagyra tartják, hogy milyen drasztikusan csökken ezáltal az üzemeltetési költségük, a magántulajdonosok számára pedig a függetlenségről szőtt álom válik tényleges valósággá.


A passzívháznapokon az érdeklődők mindezt személyesen leellenőrizhetik, az előnyöket közvetlenül megismerhetik: a passzívházak építtetői és tulajdonosai lehetővé teszik lakott és épülőfélben lévő passzívházak meglátogatását - melyek túlnyomórészt privát házak, lakások. Külföldön már irodák, iskolák, óvodák és közösségi létesítmények is meglátogathatók. A házakat különböző építészek tervezték és eltérőek a kivitelezés fajtái is.

A rendezvény célközönsége: a passzívház technológia iránt érdeklődő építtetők és beruházók.

Jelentkezni a www.passzivhaznap.hu weboldalon keresztül lehetséges.

Magyar Passzívház Szövetség
Hálózat az információért, minőségért és továbbképzésért
www.mapasz.hu