2010. június 22., kedd

CEP® Passzívház Expo – Az energiahatékony építészetről és felújításról szóló kiállítás másodszor Budapesten


A CEP® Passzívház Expo 2009-es sikere után, ahol 33 kiállító mintegy 500 m2-en mutatta be az energiahatékony építés-felújítás és a passzívház-építés technológiájának legújabb vívmányait, idén október 27-28. között kerül megrendezésre. A dekoratív kiállítást a két nap alatt összesen mintegy 800 fő – 90 százalékban szakmai - látogató tekintette meg és folytatott értékes beszélgetéseket a kiállítókkal. 

A CEP® Clean Energy & Passive House Expo Nemzetközi Kiállítás és Konferencia az Energiahatékony és Intelligens Épületekről 2010. október 27-28-án új néven, de a korábbihoz hasonló feltételekkel kerül megrendezésre Budapesten, a budakeszi úti Europa Hotels & Congress Centerben. A kiállításon az energiahatékony épületek és felújítás területéről valamint a legújabb termékekről, technológiákról, szolgáltatásokról és innovációkról kaphat áttekintő képet. A piac aktuális trendjeit szintén beépítjük a kiállítás és a konferenciák koncepciójába.
2010-ben a kiállítás az energiahatékony és intelligens épületekre, kiemelten a középületekre és ezek energiahatékony felújítására, valamint a Magyarországon is egyre ismertebb passzívház technológiára fókuszál.

A CEP® fő témakörei:
  • energiahatékony építés és felújítás: épületenergetika ablak, ajtó, homlokzatvédelem, műemlékvédelem,
  • környezetbarát építőanyagok, hőszigetelés, fal- és tetőszerkezetek, szolár, világítástechnika, geotermia
  • energiahatékony és intelligens épületek: alacsony energiájú házak, fából készült épületek, smart home
  • passzívház és passzívház technológia kritériumai, minősítés módjai
  • energiatanácsadás, építés-felújítás finanszírozása és az új támogatási rendszerek
A kiállítás keretében megrendezésre kerülő szakmai konferenciákon megismerthetjük hazai és külföldi neves tervezők és szakértők tapasztalatai alapján szerzett gyakorlati alkalmazások lehetőségeit, átfogó képet kaphatunk az alkalmazható passzívház technológiákról és meghallgathatjuk a nemzetközi és magyar gyakorlat példáit. A kiállítóknak lehetősége van bemutatni szakmai tevékenységüket a konferenciákon vagy a Kiállítói Fórumon.
A rendezvény erős hazai szakmai támogatottságot élvez, szakmai partnereink között tudhatjuk többek között a Magyar Passzívház Szövetséget, a Magyar Épületgépészek Szövetségét és a Magyar Építőanyagipari Szövetséget, valamint a vezető szaklapokat is.

A rendezvény a 2010. október 27 és november 14 között megrendezésre kerülő Zöld Építészeti Napok része, amely az energiahatékony építés, felújítás, passzívházépítés, könnyűszerkezetes készházépítés és a fenntartható településfejlesztés jegyében létrehozott rendezvénysorozat. Az esemény keretében kerül sor a Lakás- és Épületenergetika Tanács (LÉT) következő ülésére is.

További információt talál a kiállítás tematikájáról a www.cep-expo.hu weboldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzésekbe bárki írhat, azonban a közerkölcsöt és mások személyes jogait sértő hozzászólásokat töröljük.
A saját névvel vállalt megjegyzéseket előnyben részesítjük, az anonim kérdezőknek nem garantáljuk a válaszadást, visszajelzést.