2010. november 5., péntek

Duplájára nőtt 2010-ben a CEP® Clean Energy és Passive House EXPO

A CEP® Clean Energy & Passive House Expo Nemzetközi Kiállítás és Konferencia az Energiahatékony és Intelligens Épületekről 2010. október 27-28-án került megrendezésre Budapesten. A rendezvényen a tavalyi létszám majdnem duplája, 60 kiállító mutatta be innovatív termékeit 1154 látogató előtt. A termékek és bemutatott jövő bemutató megoldások széles palettájával a CEP® EXPO megerősítette a szerepét, mint vezető szakmai kiállítás az energiahatékony építkezés és felújítás területén.

Hirdetés (x)

A két nap alatt megrendezett négy szakmai konferencián 490 konferenciahallgató vett részt. Így elmondható, hogy a tavalyi évhez képest a rendezvény mérete duplájára nőtt. A kiállításon ebben az évben már nemzetközi kiállítók és konferenciahallgatók is részt vettek. A kiállítók tevékenységi köre egy széles spektrumot fedett le. Jelen voltak cégek a szellőztetés, környezetbarát építőipari anyagok, hőszigetelés, hőszivattyú, napenergia, passzívház, készház, faház, fűtési rendszerek, termográfia és egy új terület, az intelligens otthonok (Smart Home) és épületautomatizálás területéről is.

A rendezvény kiemelten foglakozott a tervezett energiahatékony épületfelújítási programokkal, melyeket az október 28-án megrendezett „Energiahatékony Épületfelújítás – A következő 10 év programjai” konferencia keretében hallgathattak meg a résztvevők a Nemzetgazdasági és Fejlesztési Minisztérium, valamint a MÉÁSZ vezetőitől.

Bencsik János államtitkár köszöntőjében elmondta, hogy az épületek energetikai megítélését újszerű  gondolkodás jellemzi a fejlett országokban - így hazánkban is - a klímavédelem, az energiafüggőség csökkentése, az energiaszegénység megszüntetése érdekében. Kiemelte, hogy a kormány Nemzeti Együttműködés Programja az építőiparban a zöldtechnológiák támogatására, az új és felújított épületekben az energiahatékony rendszerek, valamint anyagok fejlesztésére irányul. Az épületenergetikai beruházásokkal hangsúlyozott cél az építőipar fellendítése is.

A CEP® Expo-val indult el a hagyományos Zöld Építészeti Napok rendezvénysorozat, mely az  energiahatékonyság témakörében több kiállítást és rendezvényt foglal magában. A következő  CEP® Clean Energy és Passive House Expo 2011. október 19-20-án kerül megrendezésre Budapesten.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzésekbe bárki írhat, azonban a közerkölcsöt és mások személyes jogait sértő hozzászólásokat töröljük.
A saját névvel vállalt megjegyzéseket előnyben részesítjük, az anonim kérdezőknek nem garantáljuk a válaszadást, visszajelzést.