2010. november 5., péntek

Megnyílt a Készház és Passzívház Vásár

Mától 3 napon keresztül vasárnap estig várja látogatóit a XI. Készház és Passzívház Vásár, amely a mai napon a Készház Konferenciával veszi kezdetét. A konferencia részletes programja itt található. Vásárra a belépés ingyenes, a konferencia csak azok számára nem ingyenes, akik kreditpontot igényelnek.


Pontos cím:
Budapest Kongresszusi Központ 
1123 Budapest Jagelló út. 1-3.
Pátria terem (nagy színházterem) és Bartók terem


Hirdetés (x)

A kiállítás és vásár része a Zöld Építészeti Napok programsorozatnak, amely több újdonságot, meglepetést is tartogat a látogatóknak. Ezek közöl hármat szeretnénk a látogatók szíves figyelmébe ajánlani.

Ahogy korábban hírlevélben is jeleztük, minden rászoruló regisztráltathatja magát a VIASAT3 és a MAKÉSZ szervezésében és támogatásával zajló "Álomépítők" című produkció jelentkezői között. A műsor keretében nehézsorsú, reményvesztett családok kapnak lehetőséget az újrakezdésre. Az összefogásról szóló produkció készítői az egész országot bejárva kerestek olyan családokat, akiknek valóban jól jön a segítség. 

Szombat délután 15.00-kor fellép a Nemadomfel zenekar is, amely együttesnek értelmileg akadályozott tagjai mind kiemelkedő zenei és előadói képességekkel rendelkeztek. A Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében a zenekarnak november 21-én sztárvendégekkel megtűzdelt koncertje lesz az Arénában, amelyre a Készházvásáron jegyeket lehet vásárolni. A bevételt készház-passzívház építésére kívánják fordítani, amiben fogyatékkal élők kezdhetik meg Önálló életüket.

Végül a vásár egyik attrakciója egy olyan finanszírozási megoldás bemutatása, amelyet a hagyományos banki hiteleknél nagyságrendekkel kedvezőbb alternatíva, és már rövid átfutási időn belül is széles rétegeknek segíthet megoldani az otthonteremtés pénzügyi nehézségeit. A konstrukciót jelenleg is támogatja az állam, illetve mint Bencsik János, energiaügyi és otthonteremtési államtitkár, a programsorozat fővédnöke mondta, évi 300 milliárd forint többletforrás kerülhet be a lakásépítési és felújítási szektorba az Új Széchenyi Terv keretében. Az elképzelések szerint az eddigi nyolc év helyett tízre nőne az az időszak, ameddig az állam támogatást ad a lakástakarékban elhelyezett megtakarítások után, így 6,5 millió forintról 8 millióra nőhet az az összeg, mellyel a takarékoskodási időszak végén rendelkezhetnek a lakásvásárlók. Amennyiben a látogatók konkrét pénzügyi tervet szeretnének kérni a saját helyzetükre, akkor további részleteket a 22-es standon, Balázs Imrénél kaphatnak.


Ha valaki nem tud most a vásáron résztvenni, de feltétlen szeretne bővebbet megtudni, ezen az oldalon további részleteket kaphat.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzésekbe bárki írhat, azonban a közerkölcsöt és mások személyes jogait sértő hozzászólásokat töröljük.
A saját névvel vállalt megjegyzéseket előnyben részesítjük, az anonim kérdezőknek nem garantáljuk a válaszadást, visszajelzést.