2011. június 6., hétfő

A MAKÉSZ együttműködésre kész a devizahitelesek megsegítését célzó könnyűszerkezetes házépítési programban

"Örömmel, és érdeklődéssel fogadtuk mi is a hírt, hogy a kormány a deviza hitelesek megsegítésére, könnyűszerkezetes házakat építtetne bérlakásként. A feladat végre munkát adna az építőipar egy részének, korszerű energia takarékos épületek épülhetnének, és nem elavult, energia faló lakásokba költöztetnék be a szerencsétlenül járt családokat. 





A könnyűszerkezetes technológia alkalmas nagyon egyszerű, a lakhatás minimális feltételeinek megfelelő lakás felépítésére, és egészen magas műszaki tartalomnak megfelelő épületeknek, akár luxus lakosztályok létrehozására is. Jelen esetben nyilván a cél, az olcsóbb, de gyors, energia takarékosan, tehát kis rezsivel működtethető épületek, lakóparkok, sorházak létesítése.

A felhívást, dr Szaló Péter BM államtitkár helyettestől kaptuk meg, melyről a mai nap folyamán, néhány szó erejéig egyeztettünk is. Tagozatunk MAKÉSZ védjegyes (cégminősítés) és korábban a KIVÉT díjat (termék minősítés) is megszerző tagjai, készek közreműködni, megfelelő tervek elkészítésében, és különböző műszaki tartalmú, épületekhez kulcsrakész kivitelre árajánlatot tenni. A terveken túl, készek vagyunk a program megvalósítására is! A tagszervezeteinkkel garantáljuk, hogy a tervezet programot, a jogszabályoknak, az elvárásoknak megfelelően, versenyképes áron, a legrövidebb kivitelezési határidővel fogjuk elkészíteni. Amennyiben tömeges megrendelés érkezne, (merjünk nagyot álmodni), azt is eltudjuk vállalni, mivel egy nagyobb kapacitásra képes üzem néhány hónap alatt beindítható.

Szakmai szempontból, továbbá a jövendőbeli lakók, és a tisztességes vállalkozások érdekében kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a megrendelt házak, rendelkezzenek ÉME-vel (vagy ETA), ami a megfelelősséget igazolja, és egyébként kötelező is, továbbá feleljenek meg az energia tanúsítvány szerinti előírásoknak. Üdvözlendőnek tartanánk, ha az energia tanúsítvány szerint, a jövendőbeli alacsony rezsi érdekében, továbbá az ország előtt álló épületenergia felhasználást csökkentő feladat miatt is, a házaknak az A+ kategóriának kellene megfelelni!

Az árvízi helyreállításban Felsőzsolcán és Ónodon már bizonyítottuk, hogy a rendkívül rövid határidő ellenére, az épületeink a határidő előtt, beköltözve lettek átadva, az épületek szárazak, a fűtési költségeik fele akkorák, mint a más, hagyományos technológiával épült épületeké.

Néhány könnyűszerkezetes ház képet is csatolok, hogy érzékelni lehessen sokféleségüket. Valamennyi MAKÉSZ védjegyes cég produkciója."

Kárpáti József

ÉVOSZ Könnyűszerkezet-építő
Szakmai Tagozat (MAKÉSZ)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A megjegyzésekbe bárki írhat, azonban a közerkölcsöt és mások személyes jogait sértő hozzászólásokat töröljük.
A saját névvel vállalt megjegyzéseket előnyben részesítjük, az anonim kérdezőknek nem garantáljuk a válaszadást, visszajelzést.